De laatste persconferentie aangaande het coronavirus riep ook bij de touringcarsector vragen op. Er komt versoepeling maar wat dit voor reizen per touringcar inhoudt is nog niet helemaal duidelijk. We gaan kijken wat wij voor u kunnen betekenen en ons beleid wordt hierop aangepast. Met ingang van 1 juni hopen wij dezelfde regels te kunnen hanteren als in het OV, dus maximaal 30 passagiers en dragen van mondkapjes verplicht en vanaf 1 juli tot een nader te bepalen datum: per touringcar het normale aantal passagiers en dragen van een mondkapje verplicht.

 

Uw geboekte rit(ten)

Wij begrijpen dat onze klanten hun geboekte rit willen annuleren en wij bieden hen ook de gelegenheid om de rit te verplaatsen naar een latere datum dit jaar. Wel hanteren wij de vervoer- en reisvoorwaarden van de KNV welke onze klanten bij de overeenkomst ontvangen. Wij doen ons uiterste best om coulant om te gaan met annuleringen maar helaas zijn er kosten voor de klanten omdat wij ons bestaansrecht willen houden. Mocht u uw rit willen verplaatsen naar 2021 dan dient u rekening te houden met een nog nader (door rekeninstituut Panteia NEA) vast te stellen indexering.

 

Voorzorgsmaatregelen

Het reizen per touringcar is nog steeds mogelijk. Wij nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen en volgen consequent de actuele richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dit betekent dat onze voertuigen extra worden gereinigd na elke gereden rit. Tevens neemt de chauffeur gepaste afstand tot zijn klanten en mogen de eerste rijen zitplaatsen rechts en links in de bus niet worden gebruikt. Door het besloten karakter van het reizen met uw eigen gezelschap kunnen wij vooraf de risico’s verkleinen door voor vertrek vast te stellen dat er geen gezondheidsklachten zijn bij de mensen van uw gezelschap. Aan een ieder wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen. Uw gezondheid en die van onze medewerkers is voor ons het belangrijkst!

 

Samengevat betekent dit dat we streven naar de volgende fases:

Tot 1 juni: de huidige regels blijven van kracht; alleen noodzakelijke reizen met inachtneming van de 1,5 meter regel. Dit houdt in dat circa 0% van de totale vervoerscapaciteit van een touringcar benut kan worden.

1 juni – 1 juli: max. 30 personen per touringcar. Dragen van mondkapjes verplicht.

Vanaf 1 juli tot een nader te bepalen datum: normale aantal passagiers per touringcar. Dragen van mondkapjes is verplicht.

Deze fases zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het virus en aanpassingen van overheidsmaatregelen.

 

Kantoor Fassbender Touringcars 

De personeelsbezetting op ons kantoor is beperkt. Wel zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Indien mogelijk kunt u het beste uw vraag stellen per e-mail via info@fassbendertouringcars.nl . U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Wij zullen in ieder geval ons uiterste best doen om de service te bieden die u van ons gewend bent.

 

Tot slot

Wij volgen nauwlettend alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Wij zijn echter afhankelijk van het overheidsbeleid. Uiteraard staat de gezondheid van een ieder voorop!

 

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!